Om oss

Om oss

Filename

Sigurd Lütken etablerte firmaet i 1932 som agenturforretning. Lütken baserte seg på amerikanske og engelske agenturer for Skandinavia med hovedvekt på bildeler, bilrekvisita og elektriske artikler. Da Sigurd Lütken døde i 1947 ble firmaet overtatt av Asbjørn Næss og reetablert som Lütken & Co. AS. Næss ledet firmaet frem til 1993, deretter overtok Einar Noreng.

Filename

Motorpleie

I dag er vår virksomhet konsentrert om varemerket PRO-TEC; teknikk og midler for innvendig rensing av forbrenningsmotorer, drivstoffsystemer, manuelle og automatiske girkasser, turboer, EGR ventiler, katalysatorer og dieselpartikkelfiltre. I tillegg består programmet av kjemiske midler for bruk innenfor verkstedbransjen (bil, båt og industri). Når det gjelder innvendig rensing av motorer og drivstoffsystemer har vi spilt en pionérrolle siden 1995 og PRO-TEC er blitt synonymt med lave utslipp og effektive motorer. Varemerket PRO-TEC er registrert hos Patentstyret og eies av Pro Tec International Limited.
 

Varemerker

Lütken & Co. AS har vært den norske/skandinaviske representanten for mange produsenter. Varemerker vi introduserte og gjorde kjent var bl.a;   

- PERMATEX kjemiske produkter      (USA)
- LOCTITE      kjemiske produkter     (IRLAND)
- VERSACHEM  kjemiske produkter (USA)
- CIBIÉ    lysutstyr  (FRANKRIKE)
- HOLDTITE   kjemiske produkter      (ENGLAND)
- HOLLANDIA  soltak   (HOLLAND)
- AMBROSETTI stålfelger    (SVEITS)
- SPAL sentrallåssystemer og el.vindusheiser   (ITALIA)
- P.JOURNÉE   vindusviskere, låsbare bensintanklokk, etc   (FRANKRIKE)
- GEFO   syre- og frostvæskemålere    (TYSKLAND)
- HADLEY    trykklufthorn       (USA)
- TRIMBRITE    solfilm/dekortape    (USA)
- SPITFIRE    speil, bremselys for bakvindu    (HOLLAND)

Alle disse merkene ble markedsledere i Norge.